Na úvodní stránku




O víkendu v Mostu na MČR staršího žactva stolního tenisu

Míla

2016-04-18

Deníček

Přečteno: 3125


O víkendu jsem byl na mistrovství republiky staršího žactva v Mostu - v sobotu jako rozhodčí a v neděli jako divák a fotograf.


Asi bych měl nejdříve stručně zrekapitovovat celý týden. V pondělí dopoledne jsme měl tradičně práci v kanceláři, kde jsem zaúčtoval doklady z předchozího týdne. Dále jsme připravil vzduchovky na odvoz do Ďáblic. Ve skladu jsou nepoužité již přes deset let. Boly potřeba je aspoň trochu vyčistit a vyzkoušet. Z opěti jsem vybral tři. Potom jsem ještě vyndal ze skladu stojan na lapače. Ten se mi rozpadl v ruce. Lapače jsem bohužel nenašel, terčů jenom pár a diabolky už taky žádné.

 

Po obědě jsem jel do Ďáblic, kde jsem odtrénoval žáky a potom byl hrací den rekreačního oddílu. Začínala Liga TTC Praha. Můj soupeř byl omluven, takže jsem ani nevzal pálku do ruky.

 

V úterý jsme ráno s Blankou podepsali listiny k zápisu změn do rejstříkového soudu, které jsme tam potom tovnou odnesl. Šlo o transformaci pobočného spolku Ďáblové Praha, z.s. Potom jsem musel řešit zaklaplé dveře do kanceláře Internet mládeži, z.s. Zámek šel zamknout i odemnkout, ale dveře nešly klíčem otevřít (z venku je koule). Potom jsem už dodělával žádosti o granty od MČ Praha 8 pro TTC Praha. Pak ještě zbývalo namnožit a naobálmkovat letáčky, které šly do 25 škol.

 

Ve středu jsem šel ráno vyzvednout razítko Správňáků Praha, odnesl jsem na poštu letáčky a poslal žádost o grant. Potom jsem koupil dlouhé hřebíky, kterými jsem spravil stojan na lapače. Ještě jsem ošetřil sprejem proti korozi vzduchovky a omyl jsem je.

 

Odpoledne jsem jel zase do Ďáblic, kde jsem odtrénoval žáky a potom byl turnaj, v kterém jsem opět neuhrál ani set. Poslední zápas jsem už skrečoval. Potřebuju spíš trénovat, než hrát zápasy. Jenomže bohužel není trénovat s kým.

 

Následovala schůze. Moc se toho nevyřešilo, akorát jsme zkonstatovali, že nejsme schopni udělat žádnou ekonomickou rozvahu. Přesně žečeno, tuto rozvahu máme za mojí oblast, kterou je stolní tenis. Do herny ale chodí pouze hráči TTC Praha, veřejnost žádná. TTC Praha má přibližně do prázdnin předplaceno a tyto peníze již byly utraceny za rekonstrukci. Takže jediným příjmem jsou nyní peníze z turnajům, na které ale moc lidí nechodí. Navíc na třech stolech jsme dali slevu 50%, protože na dnima zůstaly z poslední akce balonky, které stíní a jsou příliš nízko nad stolem, takže hráčům vadí při vyšší hře. Z tohoto závěru bohužel vyplývá, že nevím, co bude za měsíc, jestli budeme ještě svítit a tím pádem i topit.

 

Schůze skončila těsně před 23. hodinou. V Ďáblicích jsem přespal, protože jsem tam hned od rána umýval stoly. Tak jsem měl aspoň sedm hodin spánku, jinak by mi dvě hodiny ubrala cesta domů a zpět.

 

Po obědě jsem zase trénoval žáky a potom bylo v herně prázdno. Tak jsme asi asi půl hodiny zatrénoval aspoň podání a před 20. hodinou jsem odcházel, abych stihl autobus v 20.00.

 

V pátek ráno mi Jirka odvezl vzduchovky z Buslí do Ďáblic a po cestě jsme jeli do Makra, kde jsme nakoupili a doplnili zásoby. Potom mě jIrka odvezl na metro, ktrerým jsem dojel domů. Odpoledne jsem šel vyzvednout na poštu doporučený dopis a přitom jsme poslal jeden doporučený dopis. Rejstříkový soud rozhod o zápisu Ďáblové Praha, z.s., takže nyní čekáme na nabytí právní moci a zápis. V úterý zklusím s těmito doklady otevřít běžný účet, abychom mohli podat žádost o grant na volnočasové nesportovní aktivity na MČ Praha 8. Potom jsme ještě objednal medaile na přebory TTC Praha a na rodinný turnaj ve stolním tenisu. A nakonec jsem balil věci na víkend.

 

Sraz jsme v sobotu měli na parkovišti u benzínové pumpy u metra Nádraží Veleslavín v 7.15 hodin. Autem jsme jeli z Prahy do Mostu čtyři rozhodčí. Takže jsem ráno vstával hodně brzo. Do Mostu jsme dojeli přibližně za hodinu.

 

Vyplnili jsme formuláře, dostali krátké instrukce od vrchního rozhodčího a šli jsme počítat. První dvě kola jsme měl volno, potom jsem počítal tři zápasy - dvě čtyřhry a jednu dvouhru. S různými přestávkami jsem celkem odpočítal dvanáct zápasů. Zápasm od zápasu byl lepší, protože od loňského mistrovství ČR, kde jsme si rozhodcovské licence dělal, jsem u stolu nepočítal (když nepočítám turnaj dětských domovů). Pravidelným počítáním se totiž některé věci zautomatizují a člověk na ně nemusí myslet a nezapomíná na ně. Díky tomu se může zaměřit na jiné, taky důležité věci.

 

Počítal jsem i čtyhru Radkovi Skálovi a Františkovi Onderkovi, kteří hráli proti Adamu Soukupovi a Daliboru Skopalovi. Výhodou bylo, že tři z nich znám, takže odpadaly problém s tím, že bych nevěděl, kdo je kdo. Tréma z mediálně známých žáků už odpadla. Ostatně Radkovi Skálovi jsem chvíli na to soudcoval další zápas, takže jsme se tak trochu skamarádili :)

 

Sobota utekla poměrně rychle. V Mostu jsme přespal, s kolegy jsem se do Prahy nevracel. V neděli jsem zde byl v roli fotografa a diváka. Nafotil jsme kolem 300 fotek. V druhé půlce jsem sice musel průběžně dobíjet akumulátor ve foťáku, takže jsem fotil úsporněji, abych mohl fotit i vyhlášení výsledků.

 

Jako rozhodčí tu byl i bratr mého pingpongového idola Jindry Panského Miroslav Panský. Několikrát jsem se potkal i s trenérkou Olesiou Stachovou, která mě trénovala ve Stráži pod Ralskem. Trochu zklamáním bylo, že byl nemocný Šimon Bělík. Ale tak ho uvidím hrát zase 21. a 22. 5. na MČR mladšího žactva v Praze, kde doufám bude. Asi padesátktrát kolem mě prošel Ondra Květon, který se bohužel do nědělních boků neprobojoval a tak ho vyfoceného nemám. V neděli sice v hale byl, ale byl rychlejší, než já. Z kraje tribuny, kde jsem ho chtěl vyfotit, se přesunul až nahoru a potom zřejmě už odjeli domů.

 

Mám hodně fotek Radka Skály, Františka Onderky a Tomáše Martinka, kteří měli v neděli několikanásobné zastoupení v dvouhrách a čtyřhrách. Vyfoceného mám i Michala Blinku a Filipa Vybírala, což jsou pro mě noví hráči, které jsme před tím znal jenom z žebříčků. Dojem na mě udělali velice dobrý. Samozřejmě mému objektivu neunikl Jan Valenta, který se stal mistrem republiky dvouher i čtyřher. Čtyřhry vyhrál s Matějem Siwiecem, kterého si nešlo nevšimnout (loni stříbrný ve dvouhře). U něj mi ale připadalo, že se mu letos moc nedařilo. V sobotu jako by neměl dost sil, jako by byl po nemoci. Trápil se s Matějem Stachem. Když zabral, tak ho jasně přehrával, ale potom si to vždycky zkomplikoval zbytečně zkaženými lehkými míčky. Takže finále útěchy bylo nakonec pětisetovým dramatem.

 

Na fotce mám samozřejmě i Jana Mokrejše, ale i další hráče, kteří hráli v nedělních závěrečných bojích, které ale jménem neznám.

 

Závěrečné výsledky:

 

Dvouhra starších žáků

 

Semifnále

Valenta - Vybíral 4:0(3,8,2,8), Černota - Martinko 4:2(9,5,-8,2,-3,5)

 

Finále

Valenta - Černota 4:1(-4,9,7,9,6)

 

Čtyhra starších žáků

 

Semifinále

Valenta, Siwiec - Vybíral, Blinka 3:1(-7,9,7,5), Onderka, Skála - Bako, Olejník 3:0(10,1,7)

 

Finále

Valenta, Siwiec - Onderka, Skála 3:1(5,9,-7,5)

 

Smíšená čtyřhra

 

Semifinále

Martinko, Blašková - Vybíral, Pěnkavová 3:0(8,4,5), Mokrejš, Jirásková - Bako, Pytlíková 3:0(8,10,3)

 

Finále

Martinko, Blašková - Mokrejš, Jirásková 3:0(7,6,3)

 

Dvouhra starších žákyň

 

Semifinále

Blašková - Štricová 4:0(4,8,8,6), Jirásková - Štěpánová 1:4(-8,-7,4,-7,-7)

 

Finále

Blašková - Štěpánová 4:1(-2,11,9,7,4)

 

Čtyřhra starších žákyň

 

Semifinále

Štěpánová, Pytlíková - Záděrová, Stránská 3:1(5,-9,4,4), Jirásková, Nováková - Blašková, Šedová 1:3(8,-7,-12,-4)

 

Finále

Štěpánová, Pytlíková - Blašková, Šedová 1:3(-6,-13,4,-7)

 

Po skončení turnaje se na mě usmálo štěstí, Petr Sudek mě nabídl, že mě vezme autem do Prahy. To jsme samozřejmě neodmítl, takže kolem 18. hodiny jsem už byl doma. Večer jsme zpracovával fotky, zatímmjsme je stáhl z foťáku, upravil a nahrál na internet. Teď mě ještě čeká je opublikovat s popisy ve fotoalbu. To doufám stihnu během tohotom týdne.

 

Dnešní dopoledne rychle utíká. Píšu deníček a ještě musím vyřídit pár dalších věcí, včetně nákupu Odpoledne mě čeká trénink žáků v Ďáblicích, potom rekreační pondělní oddíl. A zítra budu řešit kauzu s neplatícím nájemníkem garáže a odpoledne potřebuju vyřídit otevření účtu ve FIO bance. Ve středu musím pro medaile (doufám, že budou hotové), protože ve čtvrtek děláme přebory mládeže TTC Praha.


Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024