Na úvodní stránku




Akademie stolního tenisu v Liberci

Míla

2017-08-05

Deníček

Přečteno: 3609


Dnes skončil druhý turnus akademie stolního tenisu v Liberci, jehož jsem se účastnil.


V neděli jsem vyjížděl odpoledne z Černého Mostu do Liberce. Cesta bohužel bez stewardky, takže i bez teplého nápoje, novin a sluchátek s možností sledovat film nebo poslouchat hudbu.Důalžitá byla ale klimatizace a to, že jsme přijeli na čas. Kopupil jsem si několik jízdenek a jel do zastávky U lomu. Odtud schody a konečně jsem byl v cíli.

 

Ubytování tentokrát až v 3. patře, okno poprvé na druhou stranu, tedy směrem k tramvajím. Ale na pokoji jsem sám, což je docela pohodlné. Bohuželkuchyňka v 3.patře je zcela nevybavená, takže jsme si nekupoval ani kafe, protože bych musel shánět hrneček a lžičku. V kuchyňce v 2. patře v předchozích letech toto základní nádobí bylo.

 

Na druhém pokoji vedle mě byl Karel Slapnička, také sám. Oba jsme trénovali ve skupině A, tedy od 8.00 do 10.00 a potom od 14.00 do 16.00. Takže ráno jsem vstával v 6.30 a stíhal jsem i cviky na kotník a krční páteř a v sedm hodin jsem byl už na snídani. Aspoň trochu jsem stihl vytrávit do začátku tréninku, snídani jsem volil tu nejlehčí, takže pouze dva rohlíky.

 

Naši tréninkovou skupinu vedl Honza Masák.V pondělí jsme začali rozehrou základních úderů, odpoledne potom bylo ještě seznámení a pokračování v základních úderech. Složení naší skupiny bylo takové, že zde jsou zhruba čtyři hráči na úrovně kraje, z čehož jsou dva žáci a dva dospělí. Potom tu bylo několik hráčů lepší okresní úrovně, např. zmíněný Karel Slapnička, dále skupina hráčů nižší okresní úrovně zhruba mojí výkonnosti a několik začátečníků, včetně dětí.

 

Ve skupině B, která by měla být nejsilnější, trénoval můj spoluhráč z TTC Praha Láďa Havlíček. Zde bylo i několik známých hráčů z předchozích let, jako např. Igor a Pavlové otec a syn. Ve skupině C trénoval Tomáš Kovařík, kterého znám z našich turnajů pro mládež, který tu byl se svým tátou a dále Marek Čejka se svým dědečkem, který na našich turnajích hrával s Tomášem čtyřhru.

 

Skupinu B trénoval Jaroslav Švan a skupinu C Radek Košťál. Ten také promítal replica orologi audemars piguet v pondělí večer zajímavá zápasová videa s komentářem.

 

V úterý večer se konal tradiční Kachna Cup, kam byli z naší skuoiny nominováni Honza a David (oba již zmínění hráči krajské úrovně) a Karel Slapnička. Honza s Davidem hráli v týmu,který vyhrál, Karel v týmu, který prohrál. Nestačil jsem sledovat všechny zápasy, ale Honza první zápas prohrál a v druhém porazil Karla.Zajímavá byla čtyřhra,kde nastoupili Tomáš Kovařík a |Marek Čejka proti dvěma zkušeným starším hráčům. Ač kluci hráli pěkně, prohráli. Úspěch slavila zkušenost.

 

Ve středu jsme měli lehce odlehčený trénink, protože na všech byla znát únava a jak známo, třetí den bývá kritický. Dopoledne jsme hráli lehčí kombinace, dopoledne byla teorie podání a jak hrát na různé materiály a ve zbytku tréninku jsme si zkoušeli podání. Večer potom bylo stejkování.

 

Ve čtvrtek se trénovalo opět naplno. Dopoledne byly kombinace, v nichž jsme už hráli i topspiny, odpoledne bylo část tréninku STP a potom volbný trénink, každý trénoval, co potřeboval. Já jsme nejprve sklápěl topspiny Mílovi (byli jsme tu dva Mílové) a potom si Míla zkoušel hru do trávy. Po prostřídání jsem měl Davida, což jsem byl rád a využil jsme to opět k blokování topspinů, kteréměl David o ůoznání ostřejší než Míla.V druhé části mi David topspinoval do trávy.

 

Čtvrteční trenérská hodinka s Radkem Košťálrm byla v době tréninku naší skupiny, takže jsme o ní přišli. Večer byla exhibice trenérů, kdy proti sobě nastoupili Radek Košťál a Lukáš Borůvka. Košťál vyhrál 3:2. Potom ještě hráli jeden set, který opět vyhrál Košťál.

 

V pátek jsme měli trénink posunutý až od 12 hodin, protože Radek Košťál potřeboval kvůli reprezentačním povinnostem odjet z akademie dříve. Takže jeho skupina C trénovala místo naší skupiny od osmi hodin. Trénink byl věnovaný čtyřhrám. Hrál jsem se Stáňou a dva páry jsme porazili 2:0 a s dvěmi jsme remízovali 1:1. Ostatní dvojice byly nad naše síly. Páry byly sestaveny tak, že osm hráčů bylo nasazených a ostatní si je vylosovali. Takže hrál vždy silnější se slabším. I tak ale některé páry měly štěstí a hrál hodně silný s průměrným.

 

Odpolední páteční trénink jsme měli od 20 hodin, kdy užnás ubylo, protože několik hráčů odjelo dříve. Trénink byl zaměřen na zápasy, hráli jsme každý s každým dva sety. Uhrál jsem deset setů, čímž jsem naplnil své předpoklady. S čtyřmi hráči krajské úrovně jsem prohrál, zbylé hráče jsem porazil, z nichž jeden byl se mnou vyrovnaný (což byl druhý Míla), ostatní byli výrazně slapší. Mílovi se ale podařilo sebrat dvěma dobrým hráčům set a uhrát s nima remízu, takže nakonec jsme měli oba stejný počet desetisetů.

 

Večer bylo utkání trenérů proti výběru akademie.Trenéři vyhráli s přehledem 10:0, i když některé zápasy byly aspoň trochu varovnané, trenéři v nich ztratili set. Po tomto exhibičním utkání bylo posezení. Někteří seděli dlouho, ale já šel spát v 23 hodin, abych byl svěží na dnešní závěrečný turnaj.

 

Turnaje se nás zúčastnilo docela málo – pouze 23 dospěkých a tři děti, které měly samostatný turnaj. Děti hrály každý skaždým na čtyři vítězné sety. Dospělí hráli v šesti skupinách každý skaždým s postupem prvních dvou do hlavní soutěže a zbylí postoupili do útěchy.

 

Turnaj měl tento průběh:

 

Skupina A

Dvořák Miroslav – Sýkora 0:3, Juvčenko – Štěrba 3:0, Sýkora – Štěrba 3:0, Dvořák Mir. - Juvčenko 0:3, Juvčenko – Sýkora 3:0, Dvořák – Štěrba 3:0.

 

Pořadí skupiny A

1. Igor Juvčenko 6, 2. Jaromír Sýkora 5, 3. Miroslav Dvořák 4, 4. Václav Štěrba 3

 

Skupina B

Dvořák Michal – Záruba 2:3, Lokša – Gernát Dominik 3:1, Záruba – Gernát Dominik 3:1, Dvořák Michal – Lokša 3:2, Lokša – Záruba 1:3, Gernát Dominik – Dvořák Michal 1:3

 

Pořadí skupiny B

1. David Záruba 6, 2. Michal Dvořák 5, 3. Petr Lokša 4, 4. Dominik Gernát 3

 

Skupina C

Polák - Kříž 3:0, Řídký – Havlíček 3:2, Kříž - Havlíček 0:3, Polák – Řídký 3:0, Řídký – Kříž 3:0, Havlíček – Polák 0:3

 

Pořadí skupiny C

1. Jiří Polák 6, 2. Miloslav Řídký 5, 3. Ladislav Havlíček 4, 4. Ondřej Kříž 3

 

Skupina D

Poláková – Sebránek 3:1, Vaníček st. - Křížek 3:0, Křížek – Sebránek 0:3, Poláková – Vaníček st. 0:3, Vaníček st. - Sebránek 3:0, Křížek – Poláková 0:3

 

Pořadí skupiny D

1. Pavel Vaníček st. 6, 2. Lucie Poláková 5, 3. Jan Sebránek 4,4. Pavel Křížek 3

 

Skupina E

Vinkl – Fuček 3:0, Dudla – Vinkl 3:0, Fuček – Dudla 0:3

 

Pořadí skupiny E

1. Ladislav Dudla 4, 2.Milan Vinkl 3, 3. Miloslav Fuček 2

 

Skupina F

Friedl – Ševčík 3:0, Vaníček ml.- Houf 3:0, Ševčík – Houf 3:0, Friedl – Vaníček ml. 3:0, Vaníček ml.- Ševčík 0:3, Houf – Friedl 0:3

 

Pořadí skupiny F

1.Jan Friedl 6, 2.Miroslav Ševčík 5, 3. Pavel Vaníček ml. 4, 4. Petr Houf 3

 

Hlavní soutěž

 

Osmifinále

Juvčenko – bay, Poláková -Vinkl 3:0, Friedl – Dvořák Michal 3:1, Polák - bay, Ševčík – Řídký 3:0, Dudla – Sýkora 3:0, Záruba – bay

 

Čtvrtfinále

Juvčenko - Poláková 0:3, Friedl – Polák 3:1, Vaníček st.- Ševčík 3:0, Dudla – Záruba 3:0

 

Semifinále

Poláková – Friedl 0:3, Vaníček st.- Dudla 2:3

 

Finále

Friedl – Dudla 0:3

 

Soutěž útěchy

 

Osmifinále (13. až 23. místo)

Dvořák Mir. - bay, Křížek – bay, Vaníček ml.- Gernát Dominik 3:0, Havlíček – bay, Sebránek – bay, Kříž – Fuček 0:3, Houf – Štěrba 0:3, Lokča – bay

 

Čtvrtfinále (13. až 20. místo)

Dvořák Mir. - Křížek 0:3, Vaníček ml.- Havlíček 3:0, Sebránek – Fuček 3:0, Houf – Lokša 0:3

 

Semifinále (13. až 16.místo)

Křížek – Vaníček ml. 0:3, Sebránek – Lokša 1:3

 

Finále (o 13.místo)

Vaníček ml. - Lokša 3:0

 

Konečné pořadí

1. Ladislav Dudla, 2. Jan Friedl, 3. až 4. Pavel Vaníček st. A Lucie Poláková, 5.až 8. Igor Juvčenko Jiří Polák, Miroslav Ševčík a David Záruba, 9. až 12. Milan Vinkl, Michal Dvořák, Miloslav Řídký a Jaromír Sýkora, 13. Pavel Vaníček ml., 14.Petr Lokša, 15. - 16. Pavel Křížek a Jan Sebránek, 17. - 20. Miroslav Dvořák, Ladislav Havlíček, Miloslav Fuček a Petr Houf, 21. až 23. Dominik Gernát, Ondřej Kříž a Petr Houf

 

Dětský turnaj

 

Kuchta Šimon – Kuchta Adam 1:4, Koudelka – Kuchta Šimon 4:3, Kuchta Adam – Koudelka 4:1

 

Pořadí dětského turnaje

1. Adam Kuchta 4, 2. Patrik Koudelka 3, 3. Šimon – Kuchta 2

 

Následoval ještě oběd a po té se účastníci akademie rozjeli domů. Některé skupiny byly hodně nevyrovnané, např. supina C byla hodně lehká, byly v ní tři hráči, které bych měl porazit mám s nima aktivní bilanci). Naproti tomu skupina D byla hodně těžká, díky čemuž nepostoupil Honza Sebránek, který ale na trénincích porážel Honzu Friedla, který se probojoval až do finále. Ale u takovýchto turnajů není podle čeho nasazovat a los je vždy zrádný. Ono i rozdělení hráčů do tréninkových skupin bylo letos jiné, než dříve, kdy např. do skupiny B byli zařazováni nejsilnější hráči. Letos byli silní i slabí hráči ve všech skupinách.

Fotografie z tohoto turnusu najdete na http://www.ealbum.cz/fotky.php?id=383&strana=1.


Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024