Na úvodní stránku




Hluk 2018

Míla

2018-07-21

Deníček

Přečteno: 3141


Tento týden jsem se zúčastnil tréninkového kempu stolního tenisu v Hluku. Zahájil jsem tak přípravu na nadcházející sezonu a současně to byla relaxace po náročných měsících plných práce.


Na cestu jsem vyrážel v neděli před polednem. Čekala mě skoro čtyřhodinová cesta vlakem do Uherského Hradiště. Zde jsem přešel na autobusové nádraží a z něj jsem pokračoval autobusem do Hluku.

 

Kemp zahajoval Tomáš Janásek, který zde byl až do středy. Protože bylo málo účastníků (kolem dvaceti), tak se s Karlem Karáskem, který přijel ve středu, vystřídali. Spolu s nima tam po celou dobu byla ještě trenérka Šlehobrová.

 

V neděli jsme začali večeří, protože v hale ještě dohrávali turnaj florbalisti. Po večeři byl asi hodinový trénink základních úderů, při nemž si trenéři okolukali, jak kdo hraje.

 

V pondělí se začalo trénovat základními údery a jednoduchými kombinacemi na získání úderové jistoty. Večer byl trénink na fyzičku, který byl pro starší hráče dobrovolný. V úterý došlo postupně na složitější kombinace. Ve středu, kdy tu byl už i Karel Karásek, jsme trénovali ještě složitější kombinace zahajované podáním. Ve večerním tréninku se hrál turnaj čtyřher. Před ním se už s námi Tomáš Janásek rozloučil a odjel. Já byl lichý, tak jsem hrál s trenérkou Šlehobrovou. Bylo deset dvojic, takže byly dvě pětičlenné skupiny. Skupinu jsme vyhráli a dále se hrálo vyřazovacím způsobem, ale s dohráváním o konečné pořadí. Ve čtvrtfinále jsme postoupili po těžkém boji do semifinále. Tak jsme ale 1:2 podlehli pozdějším vítězům. Skončili jsme tak třetí. Naším soupeřem o 3. místo měl být pár Mrowetz s Vitáskem, které jsme porazili ve skupině. Protože ale Mrowetz si bolestivě poranil v semifinále ruku, zápas nedohráli a skrečovali a skrečli i zápas o 3. místo, takže skončili celkově čtvrtí. Naštěstí Mrowetzovo zranění nebylo vážné a ve čtvrtek byl už vpořádku a zase trénoval.

 

Ve čtvrtek byly do tréninků vkládány cvičné sety. Od středy se hrála občas i Žumpa. Tím jsem získal představu, jak bych se mohl umístit v pátečním turnaji. Moc optimisticky to nevypadalo.

 

V pátek byl od rána turnaj, kterého se zúčastnilo dvacet hráčů. Turnaj se hrál ve čtyřech skupinách, které se hrály na tři sety, takže možné výsledky byly 3:0 nebo 2:1. Co set, to bod. V případě rovnosti bodů rozhodoval vzájemný zápas. Ze skupin postupovali první čtyři, pátí pak hráli skupinovým systémem mezi sebou. Druhý stupeň turnaje se hrál už na tři vítězné sety.

 

Skupina A

Kolek – Biksadský 3:0, Vitásek – Mlček 3:0, Biksadský ml. - Vitásek 0:3, Király – Kolek 2:1, Vitásek – Király 0:3, Mlček – Biksadský ml. 3:0, Király – Mlček 2:1, Kolek – Vitásek 3:0, Mlček – Kolek 0:3, Biksadský ml. - Király 0:3

 

Pořadí skupiny A

1. Király 10, 2. Kolek 10, 3. Vitásek 6, 4. Mlček 4, 5. Biksadský ml. 0

 

Skupina B

Mrowetz – Petrek st. 3:0, Dedek – Fuček 0:3, Petrek st. - Dedek 0:3, Balvar st. - Mrowetz 2:1, Dedek – Balvar st. 0:3, Fuček – Petrek st. 3:0, Balvar st. - Fuček 3:0, Mrowetz – Dedek 3:0, Fuček – Mrowetz 0:3, Petrek st. - Balvar st. 0:3

 

Pořadí skupiny B

1. Balvar st. 11, 2. Mrowetz 10, 3. Fuček 6, 4. Dedek 3, 5. Petrek st. 0

 

Skupina C

Kokavec – Ondráček 3:0, Biksadská – Balvar ml. 3:0, Ondráček – Biksadská 0:3, Dvořák – Kokavec 2:1, Biksadská – Dvořák 0:3, Balvar ml. - Ondráček 2:1, Dvořák – Balvar ml. 3:0, Kokavec – Biksadská 3:0, Balvar ml. - Kokavec 0:3, Ondráček – Dvořák 0:3

 

Pořadí skupiny C

1. Dvořák 11, 2. Kokavec 10, 3. Biksadská 6, 4. Balvar ml. 2, Ondráček 1

 

Skupina D

Petrek ml. - Pazourková 3:0, Rydrych – Biksadský st. 1:2, Pazourková – Rydrych 0:3, Biksadský st. - Petrek ml. 2:1, Rydrych – Biksadský st. 1:2, Sikora – Pazourková 3:0, Biksadský st. - Sikora 3:0, Petrek ml. - Rydrych 3:0, Sikora – Petrek ml. 0:3, Pazourková – Biskadský st. 0:3

 

Pořadí skupiny D

1. Biksadský st. 10, 2. Petrek ml. 10, 3. Rydrych 6, 4. Sikora 4, Pazourková 0

 

Osmifinále

Dvořák – Mlček 3:?, Fuček – Kolek 0:3, Mrowetz – Rydrych 3:?, Dedek – Biksadský st. ?:3, Korály – Balvar ml. 3:?, Biksadská – Petrek ml. 3:?, Kokavec – Vitásek 3:?, Sikota – Balvasr st. ?:3

 

Čtvrtfinále

Dvořák – Kolek 3:?, Mrowetz – Biksadský st. 3:?, Kiraly – Petrek ml. 3:?, Kokavec – Balvar st. ?:3

 

Semifinále

Dvořák – Mrowetz ?:3, Kiraly – Balvar st. ?:3

 

Finále

Mrowetz – Balvar st. 2:3

 

O 3. místo

Dvořák – Kiraly ?:3

 

O 9. až 16. místo

Balvar ml.- Mlček ?:3, Fuček – Dedek 3:0, Biksadská – Sikora 3:?, Rydrych – Vitásek 3:?

 

O 9. až 12. místo

Mlček – Fuček 3:0, Sikora – Rydrych ?:3

 

O 9. místo

Mlček – Rydrych ?:3

 

O 11. místo

Fuček – Sikora 2:3

 

O 13. až 16. místo

Balvar ml. - Dedek ?:3, Vitásek – Biksadská ?:3

 

O 13. místo

Dedek – Biksadská 3:?

 

O 15. místo

Balvar ml. - Vitásek ?:3

 

Protože v pavouku nebyly uvedeny výsledky, ale pouze kdo postoupil, úvádím na straně poraženého, kde ve většině případů nevím, kolik uhrál setů otazník.

 

Skupina o 17. až 20. místo

Ondráček – Petrek st. 3:2, Pazourková – Biksadský ml. 1:3, Petrek st. - Biksadský ml. 2:3, Ondráček – Pazourková 3:0, Pazourková – Petrek st. 0:3, Biksadský ml. - Ondráček 2:3

 

Konečné pořadí turnaje

1. Adam Balvar, 2. Bruno Mrowetz, 3. Matuš Király, 4. Dvořák, 5. Biksadský st., 6. Kolek, 7. Petrek ml., 8. Kokavec, 9. Rydrych, 10. Mlček, 11. Sikora, 12. Fuček, 13. Dedek, 14. Biksadská, 15. Vitásek, 16. Balvar ml., 17. Ondráček, 18. Biksadský ml., 19. Petrek st., 20. Pazourková

 

Nakonec jsem se umístil lépe, než jsem čekal. Věděl jsem z tréninků, že jsem schopen porazil čtyři až pět hráčů. Dva z nich jsem dostal do skupiny. Zahajoval jsem s Dedkem, s kterým jsem hrál na tréninku dvakrát. Ve středu jsem ho hladce porazil 3:0, což ale bylo tím, že on skoro všechny míčky vyházel. Ve čtvrtek jsme měli pětisetovou bitvu, kdy se všechny sety rozhodovaly až v koncovce. Měl jsem obavy, že v turnaji ho už neporazím, ale zvládl jsem to. Zase se vyházel, i když ale hrál lépe, než v prvním zápase. Druhý zápas jsem měl s Petrekem st., kterého jsem také v turnaji porazil. I tento zápas jsem zvládl vyhrát a měl jsem již šest bodů. Zbylí dva souopeři už byli totálně nad mé síly a prohrál jsem s nima hladce 0:3.

 

V osmifinále jsem narazil na Kolka, na kterého jsem v tréninku nikdy nic neuhrál. Proti jeho anťáku na bekhendu mi nepomáhala ani tráva. Takže to bylo rychlé a jednoznačné 0:3 a hrál jsem dále o 9. až 16. místo. Tady jsem znova narazil na Dedka. Velký boj jsem opět vyhrál a tím jsem si zajistil, že nejhůře jsem mohl být už jenom 12. To se také stalo, protože boj o 11. mjísto se Sikorou jsem prohrál v pětisetové bitvě 2:3. Z hráčů, kteří skončili přede mnou jsem na tréninku nikoho neporazil, s Ondráčkem jsem prohrál v Žumpě, ale celkem jsme to měli boj.

 

Oběd byl krátce po poledni. Potom jsem dobalil věci, předal klíč od pokoje a chvíli jsem ještě poseděl v předsálí. Pak jsem vyrazil na autobus. Ten měl asi deset minut zpoždění. Dojel jsem do Uherského Hradiště, kde jsem měl asi čtyřicet minut čas na přímý autobus na Prahu. Druhou variantou bylo přejít na vlakové nádraží a jet vlakem, ale s bagáží mi na to připadalo dvacet minut poměrně málo, zvláště když neznám moc dobře cestu. Klimatizovaným autobusem jsem pohodlně dojel do Prahy. Končil na Hlavním nádraží, odkud jsem dojel pár stanic metrem domů.

 

Teď mám tréninkově týden relax a potom jedu na dva týdny do Liberce, kdy bych měl doladit formu a dovyrelaxovat, protože potom mě čekají tři týdny pracovní, kdy povedu týden tréninkové soustředění (pokud se dostatečně naplní), další týden příměstský tábor zaměřený na stolní tenis (zde už minimální počet účastníků pro konání je) a následně na to další týden tréninkového soustředění (pokud se naplní minimální počet). Z toho bude nejnáročnější ten příměstský tábor, kdy budu mít účastníky na starosti od osmi ráno až do 17 hodin a mimo dvou tréninků nás mezitím čeká nepingpongový program – různé návštěvy muzeí, Petřín, ale i ďáblická hvězdárna.

 

V nadcházejícím týdnu by se mělo dostatečně zaplnit tréninkové soustředění, které mě bude čekat v roli trenéra hned po návratu z Liberce.

 

Během víkendu ještě snad stihnu zpracovat fotografie a udělám z nich fotoalbum, které najdete na http://www.ealbum.cz/fotky.php?id=420&strana=1.


Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024