Na úvodní stránku




Tropický týden v Liberci

Míla

2018-08-04

Deníček

Přečteno: 2667


Upylnulý tropický týden jsem strávil na Akademii stolního tenisu v Liberci.


V neděli 29.července po poledni jsem vyjížděl z Praha do Liberce na Akademii stolního tenisu. Po zhruba hodině jízdy jsme dorazili na Fügnerovu, odkud jsem autobusem dojel do zastávky U lomu, u níž se nachází učiliště, v kterém se akademie koná.

 

Po ubytování jsem měl čas na vybalení, protože zahájení bylo v 18 hodin, kdy nás Jakub Borůvka seznámil se vším potřebným. Potom byla večeře.

 

V pondělí snídaně, čas na dopočinek a od desti hodin trénink ve skupině B s trenérem Jaroslavam Schvanem. Následoval oběd a po něm jsem musel do města nakoupit vody. Po návratu mi zbyl ještě čas na hodinový odpočinek a od 16 hodin byl odpolední trénink. Úvodní tréninky sloužily hlavně pro rozehru a úderovou jistotu.

 

V pondělí od půl deváté večer se v jídelně promítaly tři zápasy, které komentoval trenér Radek Košťál.

 

V úterý pokračovaly tréninky jednoduššími kombinacemi. Večer se odehrál Kachnacup, což bylo utkání dvou družstev sestavených z háčů akademie o kachnu.

 

Tréninky pokračovaly ve středu, kdy jsme si před odpoledním tréninkem vyzvedli trička akademie, které tradičně vždy každý účastník dostává.Letos mají světlemodrou barvu.Večer od půl deváte byla steakpárty, což je další tradiční akce akademie. Byl čas posedět venku s přáteli u stejku.

 

Ve čtvrtek pokračoval trénink náročnějšími kombinacemi. Už jsme se dočkali i Žumpy, v které se mě dařilo a prohrál jsem pouze jednou s pozdějším vítězem Richardem. Tomu ale jedinému za silných hráčů se podařuo proniknout směrem ke královskému stolu. Ostatní silní hráči se vzájemně poráželi poblíže stolu Žumpa.

 

Ve čtvrtek v rámci tréninků proběhlo i skupinové focení a večer se konala exhibice, v které porazil Radek Košťál 4:2 Lukáše Borůvku. Zajímavý byl druhý set, kdy se Košťálovi na začátku vůbec nedařilo a prohrával už 0:9. Nakonec ale set otočil, srovnsl na 9:9 a v koncovce potom tento set vyhrál 12:10.

 

Na posledních trénincích se v pátek už pilovaly poslední dovednosti. Večer proběhlo utkání trenérů s výběrěm akademie, které vyhráli trenéři 10:0. Nejblíže k tomu, uhrát boda měl Pavel Sláčal, ale zkušeného Miroslava Cinibulka nakoec neporazil, i když ho poměrně dost potrápil.

 

Po tomto utkání následovalo vyhodnocení všech soutěží. Potom každý poseděl, jak dlouho chtěl.Někteří poseděli hodně dlouho a tak nedorazili na sobotní turnaj, kterého se zúčastnilo pouze 22 hráčů. Někteří odjeli dříve, ale někteří prostě po dlouhém posezení ráno nevstali.

 

Turnaj byl od devíti hodin. Svůj turnaj měli i děti, kterých bylo pět. Turnaj dospělých se hrál dvoustupňovým systémem. Z šesti skupin postoupilo dvanáct hráčů do horního pavouka,zbylí hráli útěchu.

 

Skupina A

Klominský – Ševčík 0:3, Novotný – Hovorka 1:3, Ševčík – Hovorka 3:0, Klominský – Novotný 3:0, Novotný – Ševčík 0:3, Hovorka – Klominský 0:3

 

Pořadí skupiny A

1. Miroslav Ševčík 6, 2. Jiří Klominský 5, 3. Zdeněk Hovorka 4, 4. Luboš Novotný 3

 

Skupina B

Dudla – Sláčal 1:3, Kašubiaková – Vobr 3:1, Sláčal – Kašubiaková 3:1, Dudla – Kašubiaková 3:0, Kašubiaková – Sláčal 1:3, Vobr – Dudla 1:3

 

Pořadí skupiny B

1. Pavel Sláčal 6, 2. Ladiskav Dudla 5, 3. Viktorie Kašubiaková 4, 4. Václav Vobr 3

 

Skupina C

Kvaček – Veselý L. 3:0, Vaníček st. - Fuček 3:0, Veselý L. – Fuček 1:3, Kvaček – Vaníček st. 0:3, Vaníček st. – Veselý L. 3:0, Fuček – Kvaček 0:3

 

Pořadí skupiny C

1. Pavel Vaníček st. 6, 2. Miloslav Kvaček 5, 3. Miloslav Fuček 4, 4. Ladislav Veselý 3

 

Skupina D

Dvořák – Dufková 3:0, Kořínek – Dvořák 3:1, Dufková – Dvořák 0:3

 

Pořadí skupiny D

1.Miroslav Kořínek 4, 2. Michal Dvořák 3, 3. Alena Dufková 2

 

Skupina E

Vaníček ml. - Veselý Fr. 3:2, Friedl – Houf 3:0, Veselý - Houf 3:1, Vaníček ml.- Friedl 1:3, Friedl – Veselý Fr. 3:0, Houf – Vaníček ml. 0:3

 

Pořadí skupiny E

1. Jan Friedl 6, 2. Pavel Vaníček ml. 5, 3. František Veselý 4, 4. Petr Houf 3

 

Skupina F

Šuba – Havlíček 3:0, Sebránek – Šuba 3:0, Havlíček – Sebránek 0:3

 

Pořadí skupiny F

1. Jan Sebránek 4, 2. Vojtěch Šuba 3, 3.Ladislav Havlíček 2

 

Osmifinále

Šuba – bay, Kvaček – Klominský ?:3, Dvořák – Dudla ?:3, Vaníček ml. - bay, Ševčík – bay, Vaníček st.- Friedl 3:?, Sláčal – Kořínek 3:?, Sebránek – bay

 

Čtvrtfinále

Šuba – Klominský ?:3, Dudla – Vaníček ml. 3:?, Ševčík – Vaníček st. ?:3, Sláčal – Sebránek 3:?

 

Semifinále

Klominský – Dudla 3:?, Vaníček st.- Sláčal 3:2

 

Finále

Klominský – Vaníček st. 2:3

 

Pořadí

1. Pavel Vaníček st., 2. Jiří Klominský, 3. Ladislav Dudla a Pavel Sláčal

 

Útěcha

 

Osmifinále

Hovorka – bay, Veselý Fr. - Havlíček ?:3, Vobr – bay, Veselý L.- bay, Dufková – bay, Novotný – bay, Houf – Fuček 3:0, Kašubiaková – bay

 

Čtvrtfinále

Hovorka – Havlíček ?:3, Vobr – Veselý L. 3:?, Dufková – Novotný ?:3, Houf - Kašubiaková 2:3

 

Semifinále

Havlíček – Vobr ?:3, Novotný – Kašubiaková 3:?

 

Finále

Vobr – Novotný ?:3

 

Pořadí útěchy

1. Luboš Novotný, 2. Václav Vobr, 3. Ladislav Havlíček a Viktorie Kašubiaková

 

Na akademii jsem udělal i přes 300 fotograií, které zkusím v průběhu zbytku prázdnin zpracovat a odkaz na ně dám sem pod článek.


Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024