Na úvodní stránku




Na Akademii stolního tenisu v Havířově

Míla

2024-07-20

Deníček

Přečteno: 180


Pravidelně v tomto týdnu vyrážím na dovolenou na kemp stolního tenisu. Pravidelně jezdívám do Hluku, kde ale v tomto týdnu kemp není a tak jsem vyrazil do Havířova.


V neděli jsem vyjížděl vlakem kolem poledne z Prahy. Ve vedru byla cesta docela úmorná, i když vlak byl klimatizovaný. Krátce po půl čtvrté jsem byl v Havířově. Ven z rozkopaného nádraží a potom cesta do Národního tréninkového centra, kde se akademie konala. Tam jsem bez problémů po známé cestě dorazil. Na recepci jsme dostal klíče a šel jsme se ubytovat. Byl jsem na pokoji číslo 3.

 

Od 17 hodin proběhl vstupní meeting s informacemi. Zde se nám představili trenéři Radek Košťál a Marek Čihák. Bylo nás tu celkem 18. První trénink začal od 18 hodin, kdy trenéři hlavně okoukávali, jak kod hraje. Já hrál příšerně, většinou jsem se ani netrefoval do míčku. Byla znát jak únava z cesty, tak to, že v letošní sezóně jsem hrál pouze čtyřhry doma a na trénink nezbyl čas ani energie, protože jsem třikrát týdně trénoval mládež.

 

V pondělí po snídani jsem jel nakoupit vody do nedalekého Lídlu. V neděli na večeři jsme se domluvili s Martinem, že tam jede taky, takže mě vzal autem. Je to sice kousek, ale šest vod je devět kilo a to se přece jenom pronese i na krátkou vzdálenost.

 

Ranní trénink, který byl od 9.30, byl výrazně lepší. Po ránu jsem nebvyl unavený a najednou mi to začalo zase jít. Pocitově to bylo tak o 80% lepší, než v neděli. Následoval oběd a odpolední spánek. Po něm jsem si místo kafe dal energetický nápoj na dokonalé rozebrání a od 15 hodin byl odpolední trénink. Na něm to bylo zase o kousek lepší. Marek Čihák nás všechny natáčel a po večeři byl rozbor videí.

 

V úterý tréninky pokračovaly. Střídali jsme se s různými hráči, pokud možno tak, abychom pokaždé hráli s někým jiným. Na konci tréninku byla i Žumpa, kde jsem skončil osmý z 16. Po večeři byl ještě třetí trénink, na kterém byla nejprve teorie k podání a jeho příjmu a potom jsme si to všichni vyzkoušeli.

 

Ve středu byly tréninky jenom dva a kdo chtěl, šel večer hrát bowling. Já jsem raději odpočíval na pokoji.

 

Ve čtvrtek byly poslední dva tréninky. Po nich byl exhibiční zápas trénérů, který byl vyrovnaný a byl na pět setů. Potom jsme hráli čtřyhry. Zájem nás mělo jenom osm hráčů, takže byly čtyři páry, které hrály každý s každým. Hrál jsem s Martin a skončili jsme čtvrtí. Bylo to těžké, první tři páry byly velice vyrovnané a navzájem se pozporážely 3:0. Byly složeny z hráčů, kteří se znali, zatímco mi s Martinem jsme hráli spolu úplně poprvé. A protože nikdo nepsal míčky, byli tři vítězové :)))

 

V pátek byl turnaj, který hrálo všech 18 hráčů. Byl jsem v pětičlené skupině a začínal jsem s Jiřím Crhánem. Prohrál jsem 2:3. Vedl jsem 2:0 na sety a v třetím setu 10:9. Přišlo prasátko o hranu stolu a bylo to 10:10. Set jsem prohrál 10:12 a v dalších setech mi doházely síly. Čtvrtý set jsem taky těsně prohrál a v párém setu jsme už nemohl, odpadl jsem a uhrál jsem tak 5 nebo 6 míčků. Neměl jsem dost energie vymyslet něco nového. Byl jsem pomalý na forhednu a většina z nich končila kiksem.

 

Další zápas jsem hrál s Davidel Lvem a vyhrál jsem 3:0. Zbylé dva zápasy jsem prohrál hladce 0:3 s Tondou Sshneebergerem a s Danem Bilíčkem, kteří oba z naší skupiny postoupili.

 

Schneeberger se dostal až do finále, kde prohrál 1:3 s Filipem Ryšavým, takže skončil celkově druhý.

 

V pavouku jsem hrál předkolo s Nasťou Boyaryn, kterou jsem porazil 3:0. Potom jsem 0:3 vypadl s Kateřinou Bittalovou. Takže jsem celkově skončil na 13. až 16. místě.

 

Současně s námi v NTC Havířov trénovala i naše reprezentace pod vedením trenéra Josefa Plachého. Viděli jsme zde Pavla Širučka, Luboše Jančaříka, Tomáše Polanského, Tomáše Martinka, Jana Valentu a Onřeje Květona. Zahlédl jsem tu i Marka Kláska.

 

Asi osm hodin deněn tu trénoval jeden asi osmiletý Číňan. Také sem chodil se svým tátou trénovat Oliver Olejník. A pravidelně tu trénoval i Richarch Feber, kterého právě tady na mistrovství republiky U13 porazil Jáchym Bašta a postoupil přes něj do čtvrtfinále.

 

Velmi dobře jsem si tu zatrénoval. Nejvíce mě to dost bavilo s Davidem Kaprálkem, s kterým nám to většinou šlo dobře, vzájemně jsme si při tréninku vyhověli. Celkem jsem se s ním za ten týden potkal dvakrát. Dost dobrý byl trénink i s Honzou Trnavským. Vynikající rozehra byla se Zdeňkem Jandou, který na mě ale byl potom v kombinacích moc rychlý, takže jsem mu topspiny často sklápěl nepřesně, protože jsem byl rád, když jsem ho vůbec sklopil na stůl.

 

Po turnaji jsme šli na oběd a potom cesta vlakem domů. Z turnaje dám o víkendu několik fotek na Instagram.


Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je neděle
08.09.2024