Na úvodní stránku




Ve víru práce uprostřed týdne

Míla

2015-12-16

Deníček

Přečteno: 3074


Středa je prostředkem pracovního týdne, udělal jsem toho hodně a kupodivu si nepřipadám nějak ztahaný, ale spíš spokojený a i když je už pozdní večer, mám ještě chuť a elán psát deníček.


Brzo ráno jsem dnes začal doděláním vyúčtování grantu od České asociace stolního tenisu pro náš oddíl mládeže. Rychle jsem si vytiskl poslednní výps z běžníého účtu, kte mi chyběl k tomu, aby vyúčtování bylo úplné. Vpodstatě jsme vyúčtovával dvě položky – peníze na trenéra a peníze na potahy pro naše členy. Takže šlo o to okopírovat jednu fakturu, dva paragony, dohodu o provedení práce a dva výpisy z běžného účtu. K tomu jsem vyplnil základní formulář, jeden řádek do dalšího formuláře, udělal tabulku dokladů a vytisk dvě sestavy z účetnictví. To vše jsem pro urychlení i naskenoval a poslal emailem a po cestě na trénink do Ďáblic potom ještě poštou doporučeně.

 

Na tréninku bylo jenom pět dětí, dvě omluveny a dvě neomluveny. Už podruhé jsem k rozcvičcě použili atletické žebříky, které jsou vynikající na nácvik pohybu novou. Dále používáme švihadla. Atletické žebřiky teď zapojujeme do kalsického orzběhání a na závěr je klasická rozcvička na rozcvičerní jednotlivých částí těla od hlavy až k nohám.

 

U tréninků jsem zatím u základů, ale začátečníci už celkem pokročili, takže jsem jeli trénink jednotně. Opo forhendovém drajvu přišel bekhendový drajv, potom Psaníčko a potom jsme dali kobinaci začínající krátkým podáním do bekhendu, s příjmem krátkým pinkem a snahou zaútočit. Na závěr ještě krátké STP a potom tzv. Žumpa (někde se jí říká Na krále).

 

Po tréninku dorazil Honza Smíšek na trénink dospělých, tak jsem mu řekl, že dnes je bohužel změna. Musel jsem jet na schůzku k dotacím na trenéry v Modřanech. Takže jsem lehce pojedl, domluvili jsem se, že se sejdeme a potrénujeme zítra od 13 hodin a vyrazili jsem. Společnou cestu jsme měli až na Florenc, tam se naše cesty rozdělily, já jel na Kalrobo náměstí, respektive na Palackého náměstí, kde jsem tramvají 17 dojel do Modřan.

 

Na schůzce jsme se dozvěděli něco o dotacích. Jsou letos v trochu jiném magistrátním programu, ale vpodstatě jsou stejné. Kritéria Pražského svazu stolního tenisu se také nemění. mMy jsem letos sice trochu pasivnější díky tomu, že se nám starý oddíl mládeže po výpovědi z herny z Karlína téměř rozpadl. Zůstalo z něj pouze sedm hráčů, z nichž aktivní (myšleno tím, že trénují a hrají jsou pouze čtyři). Zbylí tři nemají dočasně čas kvůli škole, či brigádě a u jednoho je myslím problém v tom, že měl hernu přes ulici a docházet někam na tréninky dále jak 300 m je pro něj asi problém. Uvidíme, jak to bude dále. Ke 4 aktivním hráčům máme 11 nových a věřím, že v pololetí přijdou ještě další noví.

 

Plánovali jsem jít na přebory družstev dorostu, kdy by jeli dva dorostenci s jedním starším žákem, který by měl šanci jako hráč číslo 3 (post kam se staví nejslabší hráči, protože hrají v utkání pouze jeden zápas). Bohužel ale jeden z dorostenců dal přednost oslavě a tak nemělo cenu jet. Starší žák by musel hrýát post číslo dvě, kde by neměl šanci a vyhrál by mohli pouze, kdyby udělal aspoň bod, za předpokladu, že druhý dorostenec by udělal body dva. Doudám, že se tedy sejdou aspoň na zimní kolo. To se chystáme i do kategorie mladšího žactva, kde bude otevřena 2. třída, která bude slabší a kde mají šanci i naši noví hráči, kteří hrají od září. Dle okolností bychom v 3. třídě mohli zkusit i družstvo starších žáků.

 

Zítra ně čeká další perný den. Doufám, že bude stejně úspěšný jako ten dnešní. Ráno mám sraz s Blankou na metru a pojedem na devátou do Ďáblic. Blanka tam uklidí, já se chystám nainstalovat pošítač server a k němu tiskárnu, aby bylo vše připraveno na sobotní Vánoční turnaj. Bude potřeba vytřít znova sál, kam nanosil zeník, který ale nyní již s prací skončil. Otřeme ohrádky a uklidíme podium, kam bych chtěl postavit sedmý stůl, aby byl od příštího týdne v provozu robot.

 

Dál se chystám zprovoznit skříň – výlohu a vystavit do ní zboží – pálky, míčky a další potřeby na stolní tenis. Určitou zásobu jich dám do regálu v recepci, takže začne prodej. Občerstvení zatím nebude, až po Novém roce, až se začne topit.

 

S Blankou si asi zajdeme zase na oběd do vedlesjší restaurace, já teda určitě. V 13 hodin má dorazit Honza Sdmíšek, takže s náím 90 minut potrénuju, potom si odpočinu před tréninkem žáků. Honza si může zatím v recepci v teple surfovat na internetu a až dotrénuju žáky, tak před 17. hodinou budeme vyrážet na Hamr, kde nás čeká letos poslední mistrák 7. třídy B. Tak nám držte palce. Rád bych se podílel aspoň jedním bodem nebo aspoň půl bodem za čtyřhru, ale bude to těžké.

 

Domů se vrátím až pozdě večer, protože utkání je až od 19 hodin, takže bud ekončit někdy před 22 hodinou. Takže o zítřku asi napíšu spíš až v pátek, kdy bych měl mít relativně volněji, ale jak koukám do diáře, tak opravdu jenom relativně.


Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024