Na úvodní stránku




Sobota plná pingpongu

Míla

2015-12-19

Deníček

Přečteno: 3051


Celý dnešní den byl ve znamení Vánočního turnaje mládeže, který jsem odjížděl organizovat do Ďáblic ještě za tmy a až za tmy jsem se vrátil domů, kde jsme ještě několik hodin zpracovával výsledky.


Ráno jsem vstával v 5.45 hodin. Po snídani a běžném zkouknutí emailové pošty jsem vyrážel do Ďáblic, kam je takhle po ráno v sobotu zoufalé spojení. Dorazil jsem včas a úspěšně jsme připravil turnaj, tedy vybalil notebook a připojil k němu tiskárnu. Připravil jsem si na tisk diplomy, dále jsem nachytstal prezenční listiny, ceny, utřel stoly, přeměřil síťky a čekal na první účastníky.

 

Začínali jsem kategorií nejmladšího žactva. Dorazilo šest hráčů, od nás pouze jeden – Petr. Další dva byli omluveni ze zdravotních důvodů. Petr v této kategorii nehrál moc dobře a skončil na třetím místě. Na Matheose Remundu neměl, ale s Matějem Mikulou prohrát nemusel a nebo aspoň ne 0:3. Jenže když v každém setu zkazí zhruba tři podání a pořádně se nehýbe, tak to jinak dopadnout nemohlo. Skončil třetí. Vyhrál s polu s Matheosem čtyřhru.

 

Od 13 hodin se hrála kategorie mladšího žactva. Tady byla bídná účast. Ještě štěstí, že s předchozí kategorie přišli Matheos a Petr a k nim dorazil opravdový mladší žák – náš Adam Brodský. Adam na tomhle turnaji mile překvapil.

 

Mladší žáci hráli při tomhle počtu každý s každým a dvoukolově. Čtyřhry nebyly, protože při třech účastnících se nedají postavit ani dva páry. Adam podal výborný výkon proti Matheusovi, s kterým na minulém turnaji prohrál zcela hladce. Nyní jej v 1. kole porazil 3:1. K výbornému výkonu se vybičoval i Petr a sehrál pětisetovou bitvu s Matheosem, v které těsně podlehl 2:3.

 

V druhém kole hrál Adam opět výborně a vedl nad Matheosem 2:0 na sety. To už to chtěl Matheos vzdát, že ho bolí noha, ale přesvědčili jsme ho, aby to dohrál. Srovnal na 2:2. Zase psychicky „tekl“ Adam, tak jsme ho uklidni tím, že za stavu 2:2 si má ten zápas jenom užívat, protože je už vítězem turnaje, když v prvním kole vyhrál na Matheosem 3:1. Adam se vzchopil a vyhrál 3:2. Matheos měl potom opět problémy s Petrem, s kterým tentokrát prohrával 0:2. Pak se ale sklidnil a zápa sotočil na 3:2. Na Matheose Petr zatím ještě nemá, ale je vidět, že když hraje u stolu, nekazí zbytečně podání a snaží se hýbat, že to jde a je schopen s ním hrát vyrovnaně. Kdyby hrál takhle proti dopoledne proti Mackovi, tak ho porazil a byl druhý.

 

Třetí disciplinou byl turnaje společný pro kategorie staršího žactva a dorostu. Hráči se sešli čtyři, od nás dorazil Dorian. Opět se hrálo dvoukolově každý s každým a jednokolově se hrála i čtyřhra. Čtyřhru vyhrál Dorian s Filipem Veselým. Dvouhry vyhrál suverénně bez ztráty setu Filip Veselý. Dorian svedl o 2. místo souboj s Ondřejem Vacou, kterého porazil v 1. kole 3:1 a v 2. kole 3:2. Rekreačního hráče Františka Nováka, kterého přivedl na turnaj Vaca, porazil Dorian bez problémů dvakrát 3:0 a skončil na pěkném 2. místě.

 

Turtnaj skončil v 18 hodin. Ceny byly rozdány, pozhasínal jsem, pozamykal a domů mě vzal autem pan Veselý.

 

Po návratu domů jsem se navečeřel, uzavřel týdenní tržbu Centra stolního tenisu Ďáblice a pustil se do zpracovávání výsledků turnaje. Ty najdete zde. Článek o turnaji jsem už stihl dát mimo stránek turnaje Pinec v Praze i na Centrum stolního tenisu Ďáblice a na stránky Mládeže TTC Praha. Zítra vyjde i na Magazínu TTC Praha.

 

Dnešní práce je tedy splněna. zítra dopoledne vyrelaxuju ve vaně a potom ještě zpracuju fotky z turnaje, které během odpoledne najdete na stránkách Centra stolního tenisu Ďáblice.


Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
19.04.2024