Na úvodní stránku




Pátek v roli účetního

Míla

2016-02-19

Deníček

Přečteno: 2998


Dnešek jsem strávil většinu času účetnictvím.


Ráno jsem šel do kanceláře, kde jsem nejprve nakopíroval letáček pro Centrum stolního tenisu Ďáblice, potom formuláře pro rekreační oddíl TTC Praha a pár formulářů opět pro CST Ďáblice. Potom jsem seuž věnoval účetnictví. Nejprve jsem zaúčtoval pár dokladů a po té jsem dělal daňové přiznání pro Internet mládeži z.s., kde jsem dělal celkem tři daňová přiznání. Nejprve z daně z příjmů, kde vyšla nulová daň, protože příjmy byly výrazně nižší, než nezdanitelná část pro neziskovky. Další dvě daňová přiznání se týkaly dohod o provedení práce, které letzos opět nebyly, takže byly s nulovými hodnotami.

 

Dále jsem udělal daňové přiznání pro TJ ORS Praha, kde stačilo pouze přiznání z příjmů, protože zde máme rozumnou správkyni daně, která po nás nulová přiznání z dohod o provedení práce nechce a ani TJ ORS Praha letos opět žádné DPP nemělo.

 

Úmyslně jsem začal těmito nejjednoduššími daňovými přiznáními, protože roční obrat TJ ORS Praha nebyl ani 10.000,-- Kč a Internet mládeži má sice díky kanceláři obrat vyšší, ale taky hodně malý.

 

Bohužel během práce mi asi pětkrát spadl Internet exploler a jednou tak hloupě, že díky tomu nemám na odeslání jednoho z daňových přiznání potvrzení. Díky "kvalitě" Microsoftu jsem dvě daňová přiznání musel dělat dvakrát, protoe se mi po pádu MSIE vymazaly. Posílla jsem je totiž on line přes daňový portál. Takže aspoň využívám digitální podpis.

 

Z kanceláře jsem sevrátil akorát na večeři a po ní jsem ještě dělal nějaké redakční povinnosti. Hlavně pozvánku na 7. ročník CZ Cupu, který bude příští sobotu. Při tom jsem dal články na Tiskovou agenturu mladých eKamarád a Magazín eKamarád. Tím jsme si udělal trochu práce, která je plánována na neděli, kdy už pouze přenesu články na ostatní eziny z TAMeK. Tím jsme vykompenzoval, že jsem nestihl vyřídit dva telefonáty, které jsem odložil na úterý. V úterý budu taky pokračovat v daňových přiznáních, která budou složitější, takže si pro ně budu před tím připravovat podklady.

 

Dnes jsem plánoval pracovat pouze do večeře, takže jsem to asi o tři hodiny přetáhl. To se ale dalo čekat. Protože jsem ale tenhle týden neměl zatím ani hodinu odpočinku mimo spánku a jídla, tak už dnes opravdu končím.


Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024