Na úvodní stránku




Sezóna stolního tenisu začala, i když panuje tropické počasí

V neděli 28. 8. jsem se šel podívat na extraligu na 2. kolo, kdy hrálo KT Praha s SKST Libercem. Jediný bod uhrál KT Praha Jindřich Panský, který porazil Josefa Medka. V hale bylo v tuto tropiskou neděli skoro ke třiceti stupňům. Oproti sobotě, kdy jsem byl na extralize jako rozhodčí a musel jsem být v obleku, top ale teď bylo v tričku a kraťasech z pozice diváka, který se sám nemusel moc hýbat, docela pohodička.

 

V pondělí 29. 8. jsem byl od rána zase v Ďáblicích, protože začínalo tréninkové soustředění naší mládeže TTC Praha. Takže jsem od 10 do 12 hodin trénoval. Druhý trénink byl od 16 do 18 hodin. V Ďáblicích jsem z pondělí na úterý přespal, protože v úterý mi ráno přivezli balík - podložky na cvičení. Měl dorazit v pondělí po osmé hodině, jenže to mi poslali SMSku necelou půlhodinu před tím a do Ďáblic jedu z domova více jak půl hodiny. Ještě že jsme se rozhodl pro variantu přespání, protože doručovatel s balíkem přišel ještě deset minut před osmou.

 

V úterý to bylo stejné jako v pondělí - první trénink od 10 do 12 hodin, druhý zase od 16 do 18 hodin. Pouze jsem už měl málo hotovek z krabičky, tak jsem šel v úterý na oběd do vedlejší restaurace. Po druhém tréninku jsem jel domů.

 

Ve středu jsem musel vyrážet do Ďáblic ráno krátce po osmé, takže jsem zase neměl možnost dokoupit nové hotovky z krabičky, protože otevírají později. Jedny jsem ale ještě měl. Takže ve středu jsem je měl k obědu po prvním tréninku, který byl opět od 10 do 12 hodin. Po druhém tréninku, který byl od 16 do 18 hodin, následoval turnaj pro veřejnost. Po něm jsem v Ďáblicích opět přespal.

 

Ve čtvrtek byl první trénink až od 12 do 14 hodin, protože v některých školách už začala dětem škola. Druhý trénink byl od 17 do 19 hodin a po něm jsem jel domů. V pátek jsem měl konečně čas si ráno něco nakoupit, protože trénink byl až od 14 hodin a byl jenom jeden. Po něm jsem jel domů, protože o víkendu se zase natírala podlaha, takže jsme zrušili i sobotní turnaj.

 

O víkendu jsem chystal tiskovou konferenci ke slavnostnímu otevření. To proběhlo v pondělí 5. 9. 2016 od 10 hodin. Pásku nám přestřihl starosta MČ Ďáblice ing. Miloš Růžička. Od 15.30 proběhl první trénink mládeže, který byl současně náborový. Přišlo pět nových žáků. Na trénink přišel s fotografkou z Osmičky starosta MČ Praha 8 Roman Petrus. Po tréninku žáků byl hrací den rekreačního oddílu.

 

V úterý jsem se věnoval redakčním povinnostem. Napsal jsem článek pro Osmičku a poslal jsme ho Romanovi Petrusovi. Článek jsme poslal i do Ďáblického zpravodaje paní Macháňové, která plánovala dorazit na slavnostní otevření, ale nakonec nedorazila. Odpoledne jsem čekal na balík, který ale nedoručili, takže jsme pro něj šel ve středu ráno na poštu. To jsme šel shánět zámek, který jsem nesehnal a ještě jsem šel do Alzy.

 

Odpoledne v Ďáblicích byl opět trénink, přišlo pět nových žáků. Dva z nich budou chodit v pondělí, takže v pondělí už máme jenom dvě volná místa. Střead se zaplňuje pomaleji. Zatím se ale enozvali všichni žáci z loňska.

 

Po středečním tréninku byl opět turnaj. Na čtvrtek jsem přespal v Ďáblicích. Ráno dorazila Blanka na úklid. Od 16 hodin byl trénink žáků, kterých je o dva více. Přišla nová žákyně, která mě přesvědčila o nutnosti udělat přípravu pro děti ročníků 2007 a mladších. Ročník 2007 je přelomový, některé děti dokáží už trénovat normálně, ale část ji a zejména mladší ročníky, ptřebují metodicky zdela jinak vedený trénink. Přípravku připravujeme na čtvrtek od 15 do 16 hodin, tedy před normálním tréninkem.

 

Ve čtvrtek si přišli zatrénovat i dva hráči z Áčka. Když dotrénovali, ještě jsme chvíli čekal na lidi, kteří si zarezervovali stůl a nepřišli. Potom jsem jel domů. V pátek dopoledne měl čekaly přípravy na Sportáček, kopírování letáčků apod.

 

V pátek byl trénink registrovaných hráčů. Dorazili pouze dva hráči z Áčka. Můj spoluhráč se v průběhu dne omluvil, takže jsme tam byl jenom jako obsluha, protože jsem neměl s kým trénovat. Večer jsme s Vencou připravovali vše na Sporťáček. Na něj jsme v sobotu nakládali už v sedm hodin ráno.

 

Na Sporťáčku nás bylo tentokrát pět - Venca, Blanka, Honza Smíšek, já a v průběhu dopoledne dorazil i pan Getz. Měli jsme štěstí, že přišlo několik lidí z Prahy 8, takže asi deset lidí potencionálně projevilo zájem. Největší zájem byl o přípravku, ale pár větších dětí projevilo zájem i o oddíl mládeže.

 

V 18 hodin se končilo a odvezli jsme věci zpět do Ďáblic. V pondělí mě čeká před tréninkem postavit ještě dva stoly, protože natřená podlaha přes víkend ještě zatvrdává.

 

V neděli jsem vyrážel jako rozhodčí na BTM staršího žactva na Oázu. "Pískal" jsem docela dobrou skupinu, kde hráli Filip Jakubský (TJ Sokol Hradec Králové), Matěj Záboj (Kolín), Viktor Skokan (TTC Litoměřice) a Rudolf Slezák (KST Zlín). Byly to docela vyrovnané boje. Velkou převahu nad ostatními v téhle skupině měl Jakubský, který všechny porazil a ztradil pouze jeden set se Zábojem. Zbylí tři hráči se vzájemně posporáželi. Skokan porazil 3:0 Záboje, ale potom prohrál docela smolně 2:3 se Slezákem. To byl hodně dramatický zápas, kdy Skokan dopstal v pátém rozhodjícícm setu dvě "prasátka" v průběhu a třetí v koncovce za stavu 11:11. To mu povolily nervy a hodil po zemi pálkou, za což dostal žlutou kartu. Stav 11:12 vyrovnal na 12:12. Nakonec ale prohrál 13:15. Protože ale Záboj Porazil Slezáka 3:1, byl nakonec Skokan díky poměru setů druhý a postoupil.

 

Skupina se hrála střídavě se skupinou žákyň, vždy dva zápasy žáků a dva zápasy žákyň. Střídali jsme se tam dva rozhodčí. Já pískal kluky, druhý rozhodčí holky. Zápasy kluků byly sice díky velké vyrovnanosti delší, ale byla atraktivnější.

 

Po obědě jsem "pískal" jeden zápas turnaje B. Tím jsme si ověřil, že snáze se mi píská TOP hráčům, protože ty většinou znám, než hráčům nižší výkonnostní úrovně, které neznám. Zvlášť po obědě, kdy jsem ještě trávil a mozek pracoval pomaleji, jsme si oba hráče pletl. Takže jsme po prvním setu nevěděl, ke kterému jménu napsat vítězství. A i když jsem to napsal správně, vrtalo mi to hlavou, takže jsem to potom přepsal chybě, na což jsem přišel až po druhém setu, kdy jsme myslel, že je to 1:1, ale byl jsem upozorněn na to, že je to 2:0.

 

Dále jsem "pískal" dvě čtyřhry, které už byly v pohodě. Čtvrtfinále Matouš Důra a Adam Končal - Jakub Bohdanecký a Martin Truněček 3:0(4,6,3). Sice jsme si trochu pletl Důru s Končalem, i když jedne je velký a druhý malý, ale mojí "oporou" byl Truněček, kterého znám docela dobře. Navíc tohle jsou už dobří hráči, kteří si hodně věcí pohlídají sami.

 

Dále jsem "pískal" semifinále čtyřhry Dalibor Skopal a Filip Vybíral - František Onderka a Radek Skála. Na Onderku se Skálou jsem před tím chvíli koukal, když hráli proti Filipovi se Štazlerem. Vedle mě seděl další rozhodčí od nás David Mutl atak jsme mu říkal, že Onderku se Skálou bych chtěl "pískat" v nějakém dalším kole. A splnilo se mi to hned. Naposledy jsem jim "pískal" čtyřhru na MČR staršího žactva v Mostu. I teď to byl jeden z nejlepších zápasů, které jsem "pískal". Dle očekávání favorizovaní Onderka se Skálou vyhráli 3:1(8,11,4,10). Onderka se Skálou potom vyhráli i ve finále nad Tomášem Martinkem a Šimonem Bělíkem, které porazili 3:1(7,-7,6,8). Toto finále jsme ale neviděl, protože jsme v té době "pískal" dvouhru žákyň. Nejprve čtvrtfinále Linda Záděrová - Helenka Sommerová 1:3(8,-4,-4,-11). Vzhledem k žebříčkovému nasazení obou hráček to byl dost překvapivý výsledek. Sommerová potom v semifinále porazila Stránskou 3:0(7,8,9) a ve finále i Pěnkavovou 3:1(6,7,-9,11) a vyhrála.

 

Ještě jsem "pískal" finále útěchy žákyň, kde se mi zase obě hráčky pletly. Po zkušenostech ze zápasu turnaje B, jsem se jich ještě těsně před zápase zeptal znova na jména. Sice s ena to tvářily dost překvapeně, když mi jména říkaly před dvěmi minutami před rozehrávkou, ale já si je potom nepletl a dál už vše probíhalo bez problémů.

 

Celkem jsem počítal asi dvanáct zápasů. Mezi tím jsem ještě počítal taky dost dobrý zápas Ondřej Květon - Dalibor Skopal 3:0(4,5,9). Květon potom podlehl v dalším kole těsně Jadrnému 2:3(8,-8,8,-7,-9), což jsem sledoval jenom útržkovitě, protože jsem mezitím počítal jiné zápasy.

 

Celkově jsem se na tomhle turnaji dost dobře "rozpískal" na extraligu, kde jsem delegován 12. a 13. 11. 2016 jako asistent rozhodčího na utkání KT Praha s Sokol PP Hradec Králové 2 a Sokol Pražské Předměstím HK.

 

Tropický víkend byl sice náročný, ale úspěšný. Dnes pokračuje na tréninku mládeže i v rekreačním oddílu nábor, tak budu zvědavý, kolik dorazí nových hráčů. Zejména, kolik dorazí dětí ze Sporťáčku. I úterý bud enáročné, protože pojedeme nakupovat do Makra a odpoledne budu čekat opraváře na pračku. Potom klasická středa a čtvrtek a od pátka zahajuju studium trenérské licence B. Takže pátek, sobotu a neděli celý den ve škole. Totéž mě bude čekat i následující prodloužený víkend (pátek až neděle).



Přidání komentáře k článku Sezóna stolního tenisu začala, i když panuje tropické počasí



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
18.04.2024