Na úvodní stránku




33 kempů za 11 let

Na svém prvním tréninkovém kempu stolního tenisu jsem byl v roce 2008 v Sadské. Jeli jsme tam s tátou, kterému bylo v té době 83 let, a hned na dva týdenní pobyty po sobě. Byl to poslední z kempů v Sadské, který se konal v areálu učiliště. K tomu jet na kemp mě inspiroval Martin Rejent, který byl tenktát členem rekreačního oddílu TTC Praha, na kempu byl a výrazně se tam zlepšil.

 

Pořadatelem kempu v Sadské byl Libor Pospíšil. Na tomto kempu jsem poznal, co to je trénink, že to není pinkání, které jsem znal doposud. Naučil jsem se zde, jak hrát techniku jednotlivých úderů a získal jsem obrovskou úderovou jistotu. Obrovský dojem na mě zanechali trenéři Lucie Rozkovcová (dnes Obdrdlíková) a Štěpán Obrdlík.

 

V následujícícm týdnu jsem se naučil forhendový topspin, který jsem viděl hrát hráče, ale nikdy bych v té době před tím nevěřil, že ho někdu budu sám hrát.

 

V roce 2009 jsme jeli s tátou hned na tři týdny do Sadské, z toho dva týdny po sobě. Kempy probíhaly už v tělocvičně základní školy. Protože v té době jsme nově od ledna odetvřeni Centrum zábavy Karlín – hernu stolního tenisu pro veřejnost, jelo snámi i několik hráčů, kteří chodili do této herny hrát. Celkem slušně zde byl zastoupený i náš rekreační oddíl TTC Praha, který se přestěhoval v lednu z herny v Michli do Karlína.

 

Na třech turnusech v Sadské jsme s tátou byli i v roce 2010. Na jednom z nich byl s námi i Petr Chlumský, kterého jsem trénoval jako žáka a v té době byl již nad mojí herní úrovní. Při trénovaní žáků v Karlíně jsem ocenil zkušenosti právě z kepů v Sadské, kde jsem měl možnost odkoukat, jak se to dělá a naučit se i některé tréninkové kombinace. Sice jsem si ještě v roce 2009 udělal trenérský kurz licence C ve Slaném, ale tam jsem se spíš učili techniku úderů, než jaké hrát herní kombinace. Tentokemp byl také inspirací k tomu, že TTC Praha začalo hrát registrovanou soutěž. To bylo na základě dopručení trenéra Ivana Karabece ml. kvůli Petru Chlumskému.

 

V roce 2011 jsem byl v Sadské s tátou na dvou kempech. Pro tátu to byly dva poslední kempy, protože před Vánoci 2011 zemřel ve věku 86 let.

 

Vroce 2012 jsem byl v Sadské jeden týden a to s hráči z TTC Praha Lukášem Moravcem a Michaelm Nemejovským. Před tím jsem ale ještě vyrazil na Adademii stolního tenisu do Stráže p. Ralskem, jejímž pořadatelem byl Miroslav Cinibulk a a ještě jsem byl týden na kemou v Žihli, pořádaném Zdeňkem Hylským. Rozhodl jsem se poznávat i jiné tréninkovékempy.

 

V roce 2013 jsem se účastnil stejných kempů. V roce 2014 jsem byl ve Stráži i v Sadské, kam jsem zase vezl několik žáků (Ondru Maláta, Tomáše Sedláčka, Vojtu Podrazila a Vláďu Hese).

 

V roce 2015 jsem měl na kempy více času, protože nám skončila herna stolního tenisu v Karlíně. A tak jsem jel na dva týdny na Akademii stolního tenisu, která se v té době konala již v Liberci, znovu do Žihle ke Zdeňku Hylskému a byl jsem i na kempu v Hodoníně.

 

Čtyři kempy jsem stihl i v roce 2016, kdy jsem byl dva týdny v Liberci a dále potom týden v Bystřici a týden v Hluku. Pořadatelé těchto dvou kempů jsou Karek Jarásek a Tomáš Janásek.

 

V roce 2017 už tolik času nebylo a tak jsem absoloval dvě akademiv v Liberci a kemp v Hluku a stejně tak i letos.

 

Už se ani nedopočítám, kolika jsem prošel rukama různých trenérů, ale obecně platí, čím víc, tím líp. Každý trenér mi něco zajímavého dal nejemom herně, ale i trenérsky. Při trénování žáků používám spoustu metod odkoukaných právě z těchto kempů a to nejemom různé kombinace, ale i cvičení STP. Některé kombinace a metody jsem si pak časem na základě vlastních zkušeností upravil a vylepšil pro konkrétní potřeby našeho oddílu mládeže.

 

Každý z těchto kempů mi hodně dal a nelze říct, který byl nejlepší. Každý je v něčem unikátní a pro mě nezastupitelný. Všechny mají perfektní kvalitu.



Přidání komentáře k článku 33 kempů za 11 let



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024